Badkamerrenovatie : Wat het kost, doorlooptijd, ideeën

Uw badkamer is misschien een van de kleinste kamers in uw huis, maar het is ook een van de belangrijkste. Sommige schattingen suggereren dat de gemiddelde persoon in totaal zes maanden van zijn leven in de badkamer zal doorbrengen. Natuurlijk is dit niet allemaal tegelijk, maar stel je voor dat het wel zo is! Dat is geen onbeduidende hoeveelheid tijd. Bovendien, als je een vrouw bent of een ingewikkelder hygiëne- of make-uproutine hebt, neemt die tijdsduur aanzienlijk toe.

Meer over badkamerrenovatie en de kosten ervan op www.renovatiewerken-jk.be

Waarom is de badkamer zo belangrijk? Nou, bedenk dat je daar elke dag begint en eindigt. Je zorgt voor jezelf en verzorgt je hygiëne en reinheidsroutines ook in die ruimte. Je douche is de plek waar de inspiratie vaak toeslaat (of waar een spontaan concert plaatsvindt). Je badkuip is de plek waar je aan het eind van een lange dag kunt ontspannen en decomprimeren.

Uw badkamer moet een ruimte van luxe en gemak zijn. Het moet een plek zijn waar u zich rustig en gelukkig voelt om thuis te zijn. Het is niet alleen een ruimte die u vaak gebruikt; het is ook een ruimte die u vaak aan anderen zult aanbieden. Bezoekers zullen misschien nooit uw inloopkast zien of uw nieuwe luxe matras ervaren, maar ze zullen waarschijnlijk wel uw badkamer gebruiken, dus u wilt dat het zo uitnodigend mogelijk is.

Het sanitair is meestal al op zijn plaats, of het kan gemakkelijk worden verplaatst.

Wanneer u een ruimte opnieuw doet, moet u rekening houden met het feit dat draden, loodgieterswerk en andere mechanische voorzieningen mogelijk moeten verschuiven, afhankelijk van waar u landt op uw definitieve keuzes voor uw wastafel, toilet en bad. In de badkamer, tenzij u de lay-out volledig verandert of een hele nieuwe kamer toevoegt, kan het sanitair meestal blijven staan, waardoor u minder geld kwijt bent aan uw project.

De sloop zal korter zijn.

Als u wilt trekken en opnieuw te installeren tegel, neem een muur, het doen van het in de badkamer gaat uw beste inzet zijn, want nogmaals, het gaat aanzienlijk minder tijd dan wanneer u het aanpakken van een muur die deel uitmaakt van uw woonkamer en kan al dan niet een deel van de structurele integriteit van het huis zijn. Daar hoef je je over het algemeen geen zorgen over te maken bij het herinrichten van de badkamer.

De kosten van tegels zijn (relatief) goedkoop.

Zelfs als u kiest voor keramische of glazen tegels van een hoger niveau, gezien de vierkante meters, is het nog steeds relatief betaalbaar. Voor de context kun je over het algemeen tussen de 2 en 10 per vierkante meter tegel begroten, en dit is vaak inclusief de installatie. Gelukkig zal het grootste deel van uw badkamer bestaan uit een soort tegel (de vloeren, misschien de omtrek van de douche, zelfs), waardoor het ook eenvoudig is.

Arbeid is minder duur.

Omdat uw badkamer is meestal niet zo groot als uw keuken, bijvoorbeeld, kunt u het budget minder voor uw aannemers. U moet over het algemeen anticiperen om overal te besteden tussen 10 tot 15 procent van uw materiële budget op de installatie en aannemer vergoedingen.

Badkamer Remodeling Kosten

Wat heeft u te budgetteren voor uw badkamer renovatie? Gemiddeld kost een complete badkamerrevisie u ergens tussen de 8.000 en 12.000 dollar, terwijl veel badkamers - compleet met nieuwe armaturen - ergens tussenin zullen vallen. Een badkamer met 45 vierkante meter in een oudere woning zonder problemen kost tussen de 6.000 en 10.000 dollar, afhankelijk van hoe goed u deze aanstelt. Een grotere badkamer die naar beneden komt kan je verdubbelen, ongeveer $20.000.

U moet echter altijd rekening houden met het onverwachte, vooral als u in een ouder huis woont. Zo kunt u bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen met schimmel of loodgieterij, wat niet atypisch is voor een oude badkamer. Aangezien dit het geval kan zijn, moet u over het algemeen verwachten 10 tot 15 procent meer uit te geven dan u verwacht aan onverwachte verrassingen die u in de muren vindt of wanneer u uw bestaande vloer optrekt.

Waarvoor moet ik betalen?

Hieronder vindt u de belangrijkste punten die u in gedachten moet houden bij het plannen van de verbouwing van uw badkamer. Gebruik het volgende als een checklist en gids voor het schatten van uw potentiële totale kosten.

IJdelheid

Uw ijdelheid zal een van de belangrijkste aandachtspunten van uw nieuwe badkamer zijn. Uw ijdelheid zal niet alleen zorgen voor de broodnodige opbergruimte voor persoonlijke verzorgingsproducten, maar moet ook mooi zijn. En omdat opbergruimte in de badkamer bijna altijd een premium is, zal het kiezen van een stuk dat het beste past bij uw ochtend- en avondroutines niet alleen alles op zijn plaats houden, maar ook helpen uw dagen soepeler te beginnen en te eindigen.

De prijzen variëren afhankelijk van het materiaal van de kast zelf, maar ook van het blad, dat vaak met een ondermijnende gootsteen wordt meegeleverd. Vanity tops komen in een overvloed aan materialen; glasachtig porselein, graniet, marmer, glas, en nog veel meer. Een massief houten ijdelheid met een marmeren blad zal bijvoorbeeld veel duurder zijn dan een gefabriceerd stuk hout met een porseleinen blad. Verwacht in het algemeen dat uw ijdelheidsbudget tussen de $250 en $300 begint.

U kunt ook een bestaande kast renoveren. U kunt het schilderen, veranderen de hardware, en installeer een nieuwe kraan. Maar als u echt een volledige renovatie wilt doen, is een totale revisie meestal in orde.

Werkbladen

Bovenop die kast komt een aanrecht. Soms kunt u gewoon gebruik maken van de ijdelheid zoals het kwam (bijvoorbeeld, zullen veel komen met een pre-sealed top, zodat uw hout of keramiek is beschermd tegen water), terwijl in andere gevallen, kunt u de kast te kopen zonder de gootsteen en het aanrecht geïnstalleerd. Dit geeft u de ruimte om creatief te worden. Voor alleen het aanrecht, prijzen beginnen bij ongeveer $ 300 en gaan vanaf daar, hoewel het zal afhangen van de specificaties van uw badkamer.

Kranen

Als je eenmaal je opgewaardeerde ijdelheid hebt gekozen en een topje hebt gekozen, wil je waarschijnlijk ook je kraan opwaarderen. Afhankelijk van wat je wilt krijgen, zoek je waarschijnlijk ergens in de 100 tot 300 reeks voor een mooi middenklasse model, maar dat kan variëren op het ontwerp, materiaal en afwerking.

Algemeen Loodgieterswerk

In tegenstelling tot andere kamers van uw huis is uw badkamer ook uniek omdat het merendeel van uw belangrijkste sanitair en watersystemen ermee verbonden is. Dat betekent dat als je problemen hebt met betrekking tot uw toilet, bad, of wastafel, moet je die laten repareren terwijl je de renovatie doet. Het is een goed idee om contact op te nemen met een professional voor veel van deze banen, gezien het feit dat ze gevaarlijk kunnen zijn - zo niet potentieel zeer schadelijk - als ze verkeerd worden gedaan.

 

Muren en plafonds

Uw badkamer is de natste kamer in huis, en een ventilator van de juiste grootte die vocht afvoert is noodzakelijk om uw nieuwe kamer er goed uit te laten zien en in topvorm te laten functioneren voor de komende jaren. Het verwijderen van vocht gegenereerd door de douches en de tijd bij de wastafel tandenpoetsen en scheren, zal de kans op schimmel en meeldauw verminderen, zodat uw mooie nieuwe tegelwerk niet wordt aangetast, en uw pas opgehangen gipsplaat en vers geschilderde sierstrips blijven probleemloos.

Lichte armaturen

Naast de basisverlichting die in het plafond moet gaan, kan een badkamer verschillende armaturen gebruiken voor verschillende doeleinden. Zo kunt u bijvoorbeeld een bovenlicht koppelen aan een armatuur boven de spiegel die voldoende licht geeft voor de verzorging of make-up. Het kan ook zijn dat u een licht in de douche wilt installeren, vooral als het gebied zwak is. Afhankelijk van de grootte en de kwaliteit, kan de verlichting variëren van 25 tot 50 dollar aan de onderkant tot een paar honderd dollar aan de bovenkant (of zelfs hoger als u kiest voor een kristal of luxe armatuur).

Vloeren

Natuurlijk heeft u in een badkamer ook vloeren nodig, of u nu liever tegels of laminaat gebruikt. Gelukkig kunt u, gezien de kleinere afmetingen van de ruimte, overwegen om te kiezen voor duurder materiaal, omdat het minder gaat kosten om af te werken. Aan de andere kant kunt u kiezen voor een budgettaire optie en het proces zo goedkoop mogelijk maken.

Badkamerverbouwing Arbeidskosten

Hoewel er zeker enkele veranderingen zijn die u zelf kunt aanbrengen, kunnen andere, zoals uw elektrische, loodgieterij- en HVAC-werkzaamheden - om nog maar te zwijgen van het slepen van uw oude kuip en het naar buiten brengen van uw nieuwe kuip - het beste worden overgelaten aan de professionals.